Yves Berendse treedt op tijdens Furieade 2023

Yves Berendse treedt op tijdens Furieade 2023

De Furieade, hét stadsfeest van Maassluis, vindt dit jaar alweer voor de 42 keer plaats. Van woensdag 4 oktober tot en met zondag 8 oktober is het weer groot feest in en rond de historische binnenstad van Maassluis. 

Wat begon als een klein maritiem festijn is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groots stadspromotiefeest; een meerdaags gratis toegankelijk evenement met tal van activiteiten en optredens. Ook dit jaar staan er weer een aantal leuke artiesten op het podium in Maassluis. 

538 DJ's 

Net als vorig jaar gaan ook dit jaar op vrijdagavond de DJ's On Tour van 538 weer voor een feestje zorgen in Maassluis. 538 DJ’s On Tour reist met een gloednieuwe show door het land met de vetste beats en de leukste 538-dj's. Zij gaan er van 21.00 tot en 24.00 uur één groot feest van maken! 

Yves Berendse

Ook voor de zaterdagavond heeft Stichting Maassluis Maritiem, de organisatie achter De Furieade, een spetterende artiest weten te boeken. Niemand minder dan Yves Berendse zal van 22.45 tot 23.15 uur optreden. De Zandvoortse zanger Yves Berendse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse popmuziek. In 2016 tekende hij een platencontract bij Dino Music en zijn single ‘Zin In Jou’ werd meteen een grote hit in het land en op de radio. Met nummers als ‘Vakantieliefde’ , ‘Als Ze Danst’ en ‘Lust’ is Yves Berendse een graag geziene artiest op de Nederlandse podia.

Andere artiesten die zaterdagavond het Furieade-podium betreden zijn Bryan Camphens en de coverband Mag Het Wat Zachter. Mag Het Wat Zachter is een band met een missie: zoveel mogelijk mensen een onvergetelijk feest bezorgen. De negenkoppige band speelt zowel tijdloze klassiekers als hedendaagse hits, vaak verpakt in knallende mash-ups en verrassende medleys. De muziek is een feest van herkenning voor iedereen, maar tegelijkertijd altijd verrassend. 

Zondag

Stichting Maassluis Maritiem heeft in samenwerking met SPEM - Stichting Publieke Evenementen Maassluis een mooi programma kunnen samenstellen voor zondag 8 oktober. Ook The Lock Keepers hebben dankzij hun contacten een bijdrage kunnen leveren; dankzij hun hulp komen Maurice van Hoek en de Dieter van der Westerband zondag naar de Furieade.

Maurice van Hoek treedt zondag op van 16.30 tot 18.00 uur. Al vanaf zijn eerste releases en optredens werd hem een veelbelovende toekomst in de americana-scene toegeschreven. De uit Rotterdam afkomstige singer-songwriter debuteerde in 2016 met album ‘Live Forevermore’. De afgelopen jaren heeft Van Hoek veel samengewerkt met andere artiesten en veel collega-muzikanten hebben gebruik gemaakt van zijn kwaliteiten als songwriter en begeleider. Zo was hij lange tijd de muzikale rechterhand van Douwe Bob en is hij zowel producer, co-songwriter als bandlid van het Harlingse talent Boaz. 

Verder zijn op zondagmiddag onder meer Hollands Blauw en de Dieter van de Westerband te zien. De Dieter van der Westen Band wisselt Groovy Amerikaanse uptempo folknummers af met trage Tom Waits-achtige ballads en folk-soulachtige songs. Na het jubelend ontvangen debuutalbum Me and You (2018) heeft de Dieter van der Westen band zich ontwikkeld tot een solide veelzijdige Americana, folk en alt-country act in de Nederlandse en Vlaamse live scene.