FurieToeters aanwezig op Furieade

FurieToeters aanwezig op Furieade

De Evenementenband De Furietoeters Maassluis gaan weer flink te keer tijdens de Furieade. Ze zullen meedoen aan de opening van de Furieade. Op de Bruinvisch zullen ze voor de Stoomzeesleepboot Furie de haven binnenvaren. Op zaterdag staan ze op het grote podium vanaf 11.15 uur. Dus kom kijken en luisteren.
De FurieToeters zijn in 2013 ontstaan uit de drumfanfare Het Wapen van Maassluis. Die vereniging bestaat ondertussen al 50 jaar en dat moet gevierd worden. Dat gaan ze ook doen want op 22 oktober aanstaande organiseert de vereniging een concert in de Koningshof. 50+ Jaar geschiedenis van Het Wapen van Maassluis waarvan 10 jaar spelend onder de naam FurieToeters.
Vanwege een teruglopend aantal leden stond de vereniging in 2013 voor het dilemma van stoppen of doorgaan. Unaniem werd besloten om door te gaan maar dan in een andere muzikale formatie. Die beslissing heeft grote gevolgen gehad voor het voortbestaan van de vereniging in de goede zin des woords. Het gemiddelde aantal optredens ligt de laatste jaren tussen de 20 en 30 per jaar.
Bij de FurieToeters staan gezelligheid en plezier in muziek maken voorop. De familiaire omgang tussen de leden maken dat iedereen zich er snel thuis voelt. Dat heeft de vereniging ook de corona periode heen gesleept. Tegen alle verwachting in is de vereniging na de corona periode ook sterk gegroeid maar het is nooit genoeg. Er kunnen altijd nog muzikanten bij.
Raadpleeg onze website www.furietoeters.nl of de facebook pagina of kom gewoon luisteren op dinsdagavond in Het Muziekgebouw Maassluis.