SOURCE

SOURCE

SOURCE is een Westland-based rock-coverband bestaande uit 6 enthousiaste muzikanten en hun techneut die in ieder geval één ding gemeen hebben: hun passie van het spelen van rockmuziek in een coverband op een professioneel niveau. De band is in 2013 ontstaan en heeft inmiddels een groot aantal podia en zalen gezien in en buiten de regio.
SOURCE is een steady rockband en bestaat uit Wesley Visser op zang, Jan en Ruben van den Brink op gitaar, Mark van Dooren op bas en Kees van den Bos op drums. Mark Valstar is de vaste geluidsman, tevens steun en toeverlaat van de band.
SOURCE speelt vooral de classic-rockcovers uit de vorige eeuw, maar soms ook moderner werk van tegenwoordige bands. Nederlandstalige rocknummers maken deel uit van het repertoire. Nummers van o.a. Genesis, Supertramp, Dire Straits, Deep Purple, Queen, maar ook De Dijk, The Scene en Golden Earring staan in het repertoire. 
SOURCE heeft afgelopen jaar het voorrecht gehad om met Barry Hay (Golden Earring) op het podium te staan en samen een 12 minuten lange versie van Twiilight Zone te spelen; een hoogtepunt voor de bandleden en een eer voor de band!
De band kenmerkt zich door op het podium plezier, kwaliteit en muzikaliteit te laten zien. En daarbij hoort ook goed geluid voor het publiek.
SOURCE ontwikkelt zich nog steeds en legt zich inmiddels ook toe op akoestisch werk, waarmee het afhankelijk van de ambiance een meer ingetogen set kan leveren.

 

Op de Furiade zal SOURCE een uptempo-set spelen waarbij het publiek lekker met de voetjes van de vloer kan of heerlijk meer kan zingen met de bekende klassiekers.
Wij hebben er zin in, tot dan!