Kennismaken met Jemenitische cultuur en koffie

Kennismaken met Jemenitische cultuur en koffie

De jongens uit Jemen van Vluchtelingenboot Lady Ann hebben een expositie gemaakt en staan met een banner, waarop je kunt aanwijzen waar Jemen ligt, op de Furiade. Bij een goed antwoord (aanwijzen op de kaart) krijg je een bon voor een heerlijk kopje Jemenitische koffie met zoete lekkernij in de Groote Kerk en kun je de exposite bekijken.

 

Sinds vorig jaar is in Maassluis een groep mensen komen wonen afkomstig uit Jemen. Momenteel verblijven er ongeveer elf mannen uit Jemen op de Lady Anne, in afwachting van hun verblijfsvergunning.

Ben je nieuwsgierig naar hun cultuur, het prachtige land met alle historische rijkdommen, hun geschiedenis en de reden van hun vlucht naar Europa? Kom dan op 6 en 7 oktober langs in de Groote Kerk . Dan tonen de mannen je hun trotse roots. 

Een gratis kopje Jemenitische koffie aangeboden met een heerlijke zoete lekkernij uit de Jemenitische keuken staat voor je klaar. Ondertussen kun je kijken naar prachtige beelden van het (inmiddels helaas verscheurde en gedeeltelijk verwoeste) land. De mannen van de Lady Anne staan te trappelen om je te ontvangen en je alles te vertellen over hun land van herkomst.